Zubeidin svet

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobrá nálada za 160 Sk.

Hlavné ingrediencie: dve osoby rozhodnuté ísť do kina; kino – najlepšie v nákupnom stredisku; časový sklz a supermarket...
             Rada chodím do kina na rozprávky. Sú plné skvelého humoru, perfektnej animácie, nie sú tam násilné scény a predovšetkým, je tam záruka stopercentného šťastného konca. Niektoré sú dobré, iné menej dobré – záleží, čo v nich hľadáte a chcete nájsť. Už veľmi dávno som presvedčená, že novodobé kreslené rozprávky vonkoncom  nie sú určené deťom, ale dospelým, ktorí sa radi bavia a nevyrástli celkom z detského sveta. Ľuďom, ktorým nepríde absurdné sa prísť zabávať do kina na niečo, čo je pravdepodobne veverička, naháňajúca celý film žaluď.

            Druhým levelom, ktorým nikdy nepohrdnem, sú filmy typu E.T. a jemu podobné. Stará dobrá televízna klasika, ktorú už taktiež všetci poznáme naspamäť. A takéto niečo, príjemné, nenásilné, rozprávkové, momentálne ponúkajú všetky naše multy aj nemulty kiná k vzhliadnutiu. Volá sa to „Most do krajiny Therabithia“.       

          Vrelo odporúčam, je to presne také, aké to byť má. Rozprávkový svet dvoch detí, ktorý nie je príliš fantazijný. Každý jeden z nás si ho vie tiež vytvoriť a nepotrebuje k tomu ani veľké hollywoodske štúdiá.

            A kde k tomu predávajú tú náladu? To vám teraz vysvetlím:

            Vybrali sme sa do kina. Prirodzene, predchádzali tomu žiarlivostné scény a oduté tváre (samozrejme, tie moje). Bo som chcela ísť na rozprávku a bolo mi oznámené, že už ju niektoré osoby už majú v compe. Tak tomuto sa v mojom slovníku vraví nespravodlivý svet. A tak som začala vydierať, že mi to bolo sľúbené, že sme už dlho na žiadnej rozprávke neboli, že na pc to nie je ono, že...dávajú to vtedy a vtedy tam a tam...ideme.

            A tak sme šli. Teda presnejšie povedané ja som bežala do auparku, bo kamarátka oznámila príchod na premietanie päť minút pred začiatkom kina. Tešila som sa i z toho šprintu cez pol Bratislavy (nechodievam emhádéčkou, bo celý deň sedím v kancelárii a pohyb mi chýba a okrem toho nemám rada revízorov...) s plánom stihnúť terno a lístky, tak aby som si nohy nedolámala. Volám kamarátke, že jej kúpim večeru, aby znova nemusela podporiť nadnárodný kolos so šašom v logu – či by chcela pizzu? Áno, chcela by.  Tak bežím ďalej, strhávam jablká z pultu (ja tiež musím niečo žuť), trielim pre pizzu – beriem 4 (tie malé obdĺžnikové fastfoodové), bo celý deň nejedla, predbieham približujúci sa košík ku kasse a víťazoslávne pozriem na hodinky – mám 17 minút a ešte dve tety pred sebou s nemalým nákupom. Snažím sa silou vôle pohnúť svetom – aspoň, tým v rade, ale bezúspešne. Na pokladni majú vodu – volám znova, či potrebuje pitný režim k večeri a oznamujem, že na kasse držia aj múčniky (niet nad organizačnú štruktúru marketov).

            Po nekonečných minútach prechádza môj nákup cez ean senzor, pokladník vyslovuje to zázračné trojčíslie, ktoré ma nadobro oslobodzuje z jeho područia...a ja letím cez celé nákupné stredisko, aby som na opačnom konci oznámila inej usmievavej tvári, že potrebujem dva lístky vedľa seba. A čakám. Avizovaných päť minút je dávno tatam a ja netrpezlivo sledujem svoje hodinky (v palece nie sú jediné nástenné hodiny). Už je tu, šprint po schodoch, reklamy bežia a my zasadáme na svoje miesta. Podávam kamarátke jej prvé tohtodňové jedlo a s potešením sledujem, ako si šťastne vydychuje a s chuťou ochutnáva svoj dnešný prídel energie. Pomedzi sústa mi oznamuje, že mala strašnú obavu, aby som jej nekúpila nejaké to tofu, alebo niečo na ten štýl (ja totiž chvíľku – asi 6 rokov – nejem mäso).

            ...a sedíme prežúvame, sledujeme nenáročný, príjemný dej a ja sa rozplývam radosťou, že som pre niekoho dnes spravila takú skvelú vec, ako piknik v kine.

           


O rybách, slonoch a ľuďoch nejakých | stály odkaz

Komentáre

  1. re: nespravodlivý svet
    1. no to sa stáva, ak niekto pridlho otáľa a nikam sa nevyberá :)) pri vydierat si zabudla dolozit adjektivum "citovo" a naopak, akekolvek spominane vydieracie argumenty sa ani nekonali, kedze to citovo stacilo :))

    2. film sam nebol az taky skvely ako ta pizza "p

    3. ad tofufobia: a divis sa? vzdy sa desim, cim sa ma, masiara poctiveho, pokusis nakrmit :) ale vyberala si starostlivo, klobaska bola super .)

    4. a co je najdolezitejsie, najvacsia fun bola po filme. vdaka za relax
    publikované: 17.03.2007 23:34:56 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. LOL
    Hned som si myslela, ze si bola v kine s osobou, co zagagala ako prva :P - ten opis nedovoli zmiast :D
    publikované: 18.03.2007 20:58:03 | autor: zmokitko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. yo
    yo, yo, uz pri naznaku kupi jedla mi bolo viac nez jasne, kto ta v kine cakal:)))) uz chapem, preco nechodi do kina so mnou... ja ju tak poctivo nekrmim a uz vobec nie dobrovolne:) Zu, fakt dobre pises, akoby som vas tam videla:)))) a som sa aj kvalitne pobavila akoby som tam bola s vami:D
    publikované: 19.03.2007 09:35:48 | autor: henia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014